ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ GITEX

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής (CITEA), μέλος της ΟΕΒ, συμμετείχε στην έκθεση GITEX, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι από τις 14 έως τις 18 Οκτωβρίου 2024. Το Σύνδεσμο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, κ. Δημήτρης Νησιώτης, και ο Αντιπρόεδρος, κ. Γιώργος Μαλέκκος. Ο CITEA έχει αναλάβει τον ρόλο του επίσημου αντιπροσώπου του Dubai World Trade Centre (DWTC) στην Κύπρο, προωθώντας τη συμμετοχή κυπριακών εταιρειών στις εκθέσεις GITEX Global 2024 και Global DevSlam 2024.

 

 

 

Οι κυπριακές επιχειρήσεις που έλαβαν μέρος είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να επεκτείνουν το δίκτυό τους, σε μια από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εκθέσεις στον κόσμο, με συμμετοχή άνω των 6,000 εκθετών από 180 χώρες.

 

Σημαντική ήταν η παρουσία κρατικών αξιωματούχων στην προσπάθεια προώθησης της Κύπρου και των Κυπριακών Επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, στην έκθεση παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής  κ. Νικόδημος Δαμιανού, ο Επικεφαλής Επιστήμονας κ. Δημήτρης Σκουρίδης, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Μάριος Παναγίδης και ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας κ. Θεόδωρος Λουκαΐδης. Σημαντική ήταν επίσης η συμβολή της Πρέσβειρας της Κύπρου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κυρίας Μερόπης Χριστοφή.

 

 

 





Ο CITEA εκφράζει την ικανοποίησή του για την επιτυχία της έκθεσης, ευχαριστώντας θερμά το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, το Εμπορικό Κέντρο της Κύπρου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Πρέσβειρα της Κύπρου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την πολύτιμη συνεργασία τους. Παράλληλα, ο Σύνδεσμος προσβλέπει σε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή κυπριακών επιχειρήσεων πληροφορικής σε μελλοντικές εκθέσεις και αποστολές, με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας τους σε διεθνείς αγορές.