O Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής (CITEA), μέλος της ΟΕΒ, συμμετείχε στην Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Digital Europe η οποία πραγματοποιήθηκε στην Βουδαπέστη στις 18 και 19 Απριλίου 2024.

Στην Σύνοδο συμμετείχαν 41 επιχειρηματικοί σύνδεσμοι από 22 χώρες. Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε μέσω του Επικεφαλής της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Θεμάτων του CITEA κ. Κυριάκου Κυριάκου.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν κατά την διάρκεια της Συνόδου ήταν o Κανονισμός για την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ Act), η Κυβερνοασφάλεια, οι ψηφιακές δεξιότητες και η προώθηση έρευνας και καινοτομίας,  ενώ παράλληλα διεξήχθηξαν εργαστήρια και παρουσιάστηκαν μελέτες περιπτώσεων (case studies) σε σχέση με την χρηματοδότηση RRF.

Μέσω των συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε σχέση με την ψηφιακή πρόοδο των κρατών μελών και τους τρόπους αντιμετώπισης των διαφόρων ψηφιακών προκλήσεων, ενώ καθόρισαν από κοινού τις προτεραιότητές τους, οι οποίες θα παρουσιαστούν ενώπιον της επόμενης σύνθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.