Διεξήχθη με ιδιαίτερη επιτυχία το 2ο CITEA DIGITAL CYPRUS CONFERENCE την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023.

Η προσέλευση στο συνέδριο ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με την συμμετοχή 600 και πλέον συνέδρων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις της τεχνολογίας, οι οποίες αναμένεται να αναδιαμορφώσουν  τόσο το επιχειρηματικό όσο και το κοινωνικό γίγνεσθαι.

 

Ομιλητές του συνεδρίου ήταν εγνωσμένου κύρους πρόσωπα από τον χώρο της πληροφορικής τόσο της Κύπρου όσο και του εξωτερικού, τα οποία μετέφεραν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους γύρω από τις τάσεις των έξυπνων τεχνολογιών, την σημασία της κυβερνοασφάλειας αλλά και τις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης σε όλο το φάσμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν τα πορίσματα της έρευνας Digital Cyprus Survey, η οποία διεξήχθη από την IMR για λογαρισμό του CITEA, η οποία διευρεύνησε ζητήματα όπως είναι η σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού, οι κυριότερες ψηφιακές προκλήσεις αλλά και οι προτεραιότητες που θέτουν οι επιχειρήσεις. Τα πλήρη αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν τις επόμενες εβδομάδες.

Ξεχωριστή στιγμή του συνεδρίου ήταν και η βράβευση τεσσάρων προσωπικοτήτων που έδωσαν το στίγμα τους στην εξέλιξη και την διαμόρφωση του κλάδου της πληροφορικής στην Κύπρο.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν στον τέως Υφυπουργό Έρευνας και Καινοτομίας, Κυριάκο Κόκκινο, στον Πρόεδρο του Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής, Κώστα Αγρότη και στον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργο Βασιλείου. Προς ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του βραβεύτηκε και ο εκλιπόντας και πρώτος Πρόεδρος του Συνδέσμου, Μιχάλης Μιχαηλίδης, το βραβείο του οποίου παρέλαβε η κόρη του Αλεξία. Τα βραβεία απένειμε ο Πρόεδρος του CITEA, Δημήτρης Νησιώτης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου. 

O CITEA ευχαριστεί τους ομιλητές, τους συμμετέχοντες, τους εκθέτες, τους χορηγούς καθώς και την IMH η οποία είχε τον όλο συντονισμό της εκδήλωσης, για την εξαιρετική επιτυχία που σημείωσε το συνέδριο και εκφράζει την βεβαιότητά του ότι το επόμενο συνέδριο που θα ακολουθήσει θα είναι ακόμα πιο πετυχημένο.