Διεξήχθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη επιχειρηματική αποστολή που διοργανώθηκε από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής (CITEA) και την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου σε ξενοδοχείο της Αθήνας, με την συμμετοχή κυπριακών επιχειρήσεων πληροφορικής – μελών του CITEA, εκπροσώπων ελλαδικών επιχειρήσεων, καθώς και εμπορικών ακολούθων. Της αποστολής ηγήθηκαν ο Πρόεδρος της ΟΕΒ κ. Αντώνης Αντωνίου, ο Πρόεδρος του CITEA κ. Δημήτρης Νησιώτης και ο Επικεφαλής του Γραφείου του Υφυπουργείου Έρευνας και Καινοτομίας κ. Γιάννος Δημητρίου.


Στόχος της επιχειρηματικής αποστολής ήταν να προωθήσει την ανταλλαγή ιδεών, την δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών, αλλά και να ενθαρρύνει την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα μεταξύ των δύο χωρών. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να διερευνήσουν το περιβάλλον επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους και να αναπτύξουν σχέσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε μελλοντικές συνεργασίες.

Στο πλαίσιο της αποστολής έγιναν παρουσιάσεις από όλες τις κυπριακές επιχειρήσεων  που συμμετείχαν στην αποστολή και ακολούθως πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις B2B με τις ελλαδικές επιχειρήσεις.

Η επιχειρηματική αποστολή αποδείχθηκε επιτυχής στην επίτευξη των στόχων της, δημιουργώντας γέφυρες μεταξύ των επιχειρήσεων πληροφορικής της Κύπρου και της Ελλάδας. Ο CITEA προτίθεται να διοργανώσει και άλλες επιχειρηματικές αποστολές στο άμεσο μέλλον, με γνώμονα την προώθηση των επιχειρήσεων – μελών του.