Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής (CITEA) ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους που προσβλέπει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων σε θέματα που άπτονται της κυβερνοασφάλειας.

Στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο, η κυβερνοασφάλεια αποτελεί ζωτικής σημασίας πτυχή των επιχειρήσεων. Η αυξανόμενη πολυπλοκότητα καθώς και η συχνότητα των κυβερνοεπιθέσεων επιβάλλουν συντονισμένες προσπάθειες και την υιοθέτηση προηγμένων λύσεων για την αντιμετώπιση των κινδύνων.

Με βάση την κοινή μας δέσμευση για την προαγωγή της κυβερνοασφάλειας και την προστασία των επιχειρήσεων στην Κύπρο, η ΟΕΒ και ο CITEA ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να συνδράμουν στην διαμόρφωση ενός ασφαλούς και αξιόπιστου περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις της Κύπρου.

Ο κύριος άξονας της συνεργασίας περιλαμβάνει την προώθηση και υποστήριξη κοινών εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών και σεμιναρίων που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων και του ευρύτερου κοινού για τα θέματα κυβερνοασφάλειας. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της συνεργασίας, θα ετοιμαστεί σχετικό ενημερωτικό υλικό-οδηγός με μέτρα προστασίας από τις κυβερνοεπιθέσεις, το οποίο θα προωθηθεί σε όλα τα κανάλια ψηφιακά κανάλια των δύο οργανισμών.

Πεποίθησή μας είναι ότι η συνεργασία αυτή θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της προστασίας των επιχειρήσεων από κυβερνοεπιθέσεις στην Κύπρο. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε στενά και να προσφέρουμε τις γνώσεις και την εμπειρία μας για το κοινό καλό και την προστασία του κυπριακού κυβερνοχώρου.